Formule 1

GPDA-president Alexander Wurz gunt Vettel zijn directeurspost: "Hij kan besluiten om permanent lid te blijven"

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 februari 2023 20:01 • Print artikel

Alhoewel Sebastian Vettel aan het einde van 2022 zijn helm voor onbepaalde tijd aan de wilgen hing en daarmee afscheid nam van de Formule 1, mag hij directeur blijven van de Grand Prix Driver Association. Deze rol bekleedt de Duitser sinds 2010 en dat mag hij van GPDA-president Alexander Wurz blijven doen.

Alexander Wurz

Normaal gesproken verlaat een coureur de GPDA als hij zijn helm aan wilgen hangt, maar dat is geen verplichting. Vooralsnog is er geen beslissing genomen van Vettel om te stoppen of door te gaan in zijn rol als directeur van de GPDA.

“We zullen in de eerste seizoenshelft beslissen over de rol van Sebastian. We willen hem allemaal de tijd geven om over zijn toekomst te beslissen. Hij kan besluiten om permanent lid te blijven van de GPDA”, zo werd de Oostenrijker geciteerd door F1news.ru.

Hierna vertelde Wurz dat, mocht Vettel besluiten om de GPDA te verlaten en in Baku een nieuwe verkiezing wordt gehouden om een vervanger voor Vettel te vinden. Naast Vettel zijn ook George Russell en Anastasia Fowle (juridisch adviseur en voormalig werknemer Manor en Red Bull Racing, red.) de andere twee presidenten. Russell nam na het afscheid van Romain Grosjean eind 2020 het stokje over de van de Fransman.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS