Formule 1

Gooien Charles Leclerc en mogelijke komst Hamilton roet in het eten voor Schumacher?: "Of hij een goede kandidaat is..."

Uitgegeven door Bart • 14 december 2019 20:04 • Print artikel

Mick Schumacher maakte dit jaar zijn debuut in de Formule 2 en wist in Hongarije de sprintrace te winnen. De zoon van racelegende Michael Schumacher is bovendien toegetreden tot de Ferrari Driver Academy en dat team houdt de verrichtingen van de Duitser dan ook goed in de gaten. Een kans in de F1-auto van Ferrari lijkt echter verder weg dan ooit, omdat Charles Leclerc goed presteert en de Scuderia vol inzet op de komst van Lewis Hamilton in 2021.

Mick Schumacher


Ferrari-teambaas Mattia Binotto is te spreken over de ontwikkeling van Schumacher, zo geeft hij aan tijdens de Kerstlunch met de media. "Of Mick een goede kandidaat voor Ferrari is, kunnen we nog niet zeggen. Dat is echt te vroeg. Voor 2021 is het belangrijk om coureurs met ervaring te hebben, omdat de auto's compleet nieuw zijn. Maar ik ben er zeker van dat hij een goede coureur is om de overstap naar de Formule 1 te maken. We verwachten veel van hem."

In augustus pakte Schumacher in Hongarije zijn eerste pole door in de hoofdrace als achtste over de finish te komen. Door de reversed grid mocht hij in de sprintrace vanaf pole vertrekken. Die positie verzilverde hij met glans door die sprintrace te winnen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS