Formule 1

Goed nieuws voor Red Bull! Honda verbaasd over prestaties: "Beter dan we dachten"

Uitgegeven door Daan Daniels • 31 oktober 2017 17:24 • Print artikel

De prestaties van Honda tijdens het raceweekend in Mexico waren beter dan verwacht, vindt Honda Formule 1-baas Yusuke Hasegawa. De motorpartner van McLaren koos voor het krijgen van penalty’s voor zowel Fernando Alonso als Stoffel Vandoorne zodat onderdelen van de motor vervangen konden worden. Dankzij de updates liet McLaren goede snelheid zien in Mexico met een vijfde plek voor Alonso in Q1. De Spanjaard gaf aan dat hij de beste wagen had van het veld. Tijdens de race eindigde hij in de punten. Honda verlaat na dit seizoen McLaren, om naar Scuderia Toro Rosso te verhuizen.

fernando Alonso


“De prestatie was beter dan we dachten”, zei Hasegawa tegen Autosport.com. “Voordat we hier kwamen, dachten we dat onze motorprestaties veel slechter waren dan de rest van het veld en dat de hoogte hier slecht zou zijn voor de motor.”

“Maar onze mensen in de fabriek in Sakura hebben hard gewerkt aan het creëren van een goede set-up voor deze hoogte waardoor het krachtverlies van de motor kleiner was dan we dachten. Het gat is kleiner. De relatieve prestaties liggen nog steeds een beetje achter, maar we denken dat we dat kunnen inhalen.”

Dat betekent goed nieuws voor Red Bull, dat komend seizoen haar zusterteam met Honda-motoren ziet racen. Honda klimt omhoog uit het dal.

Babe-box

Xtra

COLUMNS