Formule 1

Giedo van der Garde leeft mee met Pierre Gasly: "Een soort druk die ik nooit eerder gevoeld heb"

Uitgegeven door Bart • 13 augustus 2019 07:33 • Print artikel

Pierre Gasly moest maandag het veld ruimen bij Red Bull. De Fransman wordt teruggezet naar het team van Toro Rosso en Alex Albon bewandelt de omgekeerde weg. De Thaise debutant dit jaar in F1 wordt zo de onverwachte teamgenoot van Max Verstappen. Oud-F1-coureur Giedo van der Garde leeft mee met Gasly door een anekdote van zes jaar geleden aan te halen.

Verstappen Gasly


"In 2013 ging het halverwege het seizoen bij Caterham F1 niet als verwacht", zegt Van der Garde op Instagram. "Het was mijn eerste jaar in de Formule 1. Ik had snel door hoe alles kan veranderen. Een keer een crash en een keer mechanische problemen en er komt een bepaalde druk op je schouders. Een soort druk die ik nooit eerder gevoeld heb. Je zegt tegen jezelf: 'Het is pas je eerste jaar, bewaar de rust, je hebt het laten zien in de GP2, het dubbeltje valt vanzelf jouw kant op'."

"Dat bleef ik mezelf zeggen, maar toen kreeg ik een telefoontje van de teambaas. Ik had een goede band met hem, maar hij zei: 'Luister vriend, verpest je het in de volgende race, dan lig je eruit'. Stilte, einde gesprek. Ik raakte niet in paniek en zette het om in motivatie. Tijdens de eerstvolgende race in Spa haalde ik Q2 en werd ik omhelst door diezelfde teambaas. Dat is ook de F1."

"Lang verhaal kort: ik voel mee met Pierre. Never give up mate, pak je zelfvertrouwen weer terug en kom weer in die flow van vorig jaar. Ik weet zeker dat je iedereen hun ongelijk kunt bewijzen. Give 'm hell."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS