Formule 1

Giedo van der Garde: "In de races zal Sergio Perez Max Verstappen op scherp zetten"

Uitgegeven door Bart • 21 december 2020 05:13 • Print artikel

Red Bull kondigde deze week aan Alex Albon in te wisselen voor Sergio Perez. De ervaren Mexicaan heeft zich vooral in de races bewezen als een zeer constante coureur en tijdens de Grand Prix van Sakhir werd dat beloond met de overwinning. Perez mag zich komend jaar bewijzen en bij Red Bull hopen ze dat hij dichter in de buurt van Max Verstappen zal zitten. Alleen dan kan Mercedes bedreigd worden in de strijd bij de constructeurs.

Sergio Perez


Oud Formule 1-coureur Giedo van der Garde reed in het verleden in de GP2 samen met Perez en zegt tegen Formule1.nl dat Red Bull de juiste keuze heeft gemaakt. "Sergio heeft ervaring en laten zien snel te zijn, met zijn goede race pace. Hij is voor Red Bull de perfecte persoon naast Max, omdat hij een goede en ervaren rijder is, maar ook interessant vanwege de Mexicaanse markt. Sergio kan Max bovendien helpen. Met zijn snelheid in de race kan hij strategisch van waarde zijn voor Max en Red Bull, maar Max heeft ook gewoon een teamgenoot nodig die hem af en toe uitdaagt. Hij krijgt nu iemand naast zich die straks in bocht één, zes en zeven of waar dan ook misschien wel sneller is, en dat triggered Max dan ook daarin. Kortom: dit is de enige en juiste beslissing."

Giedo van der Garde omschrijft Perez als een goede gozer en een harde werker. "In de GP2 zag ik dat ook. Toen maakte hij dus vooral in de races het verschil. In de kwalificaties was ie wel oké, maar was ik soms best een stuk sneller, alleen dan had hij soms weer van die races dat ie voorbij kwam zetten en je dacht 'hoe dan?'. Hij is niet zo’n type dat in één ronde – bam! – alles eruit schudt, al is ie daar wel beter in geworden. Ik denk dat Max op scherp gezet wordt door Pérez. In de races althans, want in de kwalificaties maakt hij normaliter niet echt kans. Hij is denk ik niet zo snel als Max, maar zal er dichtbij zitten. Afgelopen jaar moest Max het telkens alleen doen, terwijl Mercedes steeds met twee man vooraan zat. Met Pérez erbij kunnen ze meer spelen. Dat maakt het een interessante battle."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS