Formule 1

Giancarlo Fisichella richt zich tot Michael Schumacher: "Ik zou hem willen omarmen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 december 2018 08:15 • Print artikel

Giancarlo Fisichella en Michael Schumacher raceten in het verleden tegen elkaar. De huidige fysieke omstandigheden na het ski-ongeluk, van Schumacher zijn onbekend, ook de Italiaan weet niets van de toestand van Schumacher. Fisichella draagt in de Italiaanse media een eerbetoon op aan zijn voormalig rivaal en hoopt de coureur ooit weer te kunnen spreken.

Giancarlo Fisichella over Michael Schumacher

“We waren vrienden”, zei Fisichella tegen Rai. “Hij was een fantastische voetbalfan en we trapten geregeld een balletje samen. Als een collega was hij een ongelofelijke tegenstander en hij herschreef de historie van de Formule 1.”

“Tegen hem racen heeft me zoveel gegeven en die paar keer dat ik voor hem eindigde, maakte me zelfs trotser, omdat hij een groot kampioen is. Het is een wreed lot voor iemand die als coureur zo vaak zijn leven riskeerde, maar zo zwaar gewond raakte tijdens het skiën.”

“Ik zou hem willen omarmen en met hem praten. Ik zou hem zeggen goed zijn zoon zich ontwikkeld, dat hij races wint en misschien op een dag wereldkampioen is, zoals zijn vader.”

“Ik hoop van uit de grond van mijn hart dat hij weer een normaal leven kan leiden. Niemand die me wat over zijn conditie kan vertellen en dat maakt me erg triest.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS