Formule 1

GESPOT! Zo vader, zo zoon: René Lammers racet op Le Mans met historische zwart-wit geblokte livery (Dome) van Jan Lammers

Uitgegeven door Bart • 12 oktober 2018 18:11

René Lammers, de zoon van Jan Lammers, neemt deze week deel aan het WK karting in Le Mans en tijdens de races valt zijn zwart-wit geblokte kart uiteraard op. De livery is vergelijkbaar met die van vader Jan die tussen 2001 en 2005 met Racing for Holland aan de 24 uur van Le Mans deelnam. Dit seizoen racet de 10-jarige René in de IAME Parilla Mini-klasse voor het kartteam van PdB Racing. Voor René maakt het WK deel uit van een belangrijk leerjaar in de kartsport. Lammers junior stoomde via de kartschool van KCL en de kartlessen van de familie Dontje door naar de Parolin Rocky. Vervolgens viel de keuze op de tweetakt Mini Parilla-klasse. René Lammers staat nog in het begin van zijn prille loopbaan en wil dit jaar vooral ervaring opdoen.

null

Jan Lammers nam eerder dit jaar voor de 24e keer deel aan de legendarische endurance-race op het Circuit de la Sarthe. De 62-jarige coureur bekijkt nu de verrichtingen van zijn zoontje op de kartbaan naast het beroemde circuit. In 1979 debuteerde Lammers op 22-jarige leeftijd in de Formule 1 om vier jaar later ook in te stappen in de sportcars. Op Le Mans schreef hij in 1988 samen met Andy Wallace en Johnny Dumfries racehistorie. Lammers zat toen 13 van de 24 uur achter het stuur en versloeg de sinds 1982 ongeslagen Porsches. Het betekende de eerste overwinning voor Jaguar sinds 1957.

Jan Lammers

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS