Formule 1

Geruchtenmolen draait op volle toeren: ruilen Kimi Räikkönen (Ferrari) en Charles Leclerc (Sauber) van stoeltje?

Uitgegeven door Peter Vader • 17 juli 2018 18:07 • Print artikel

De signalen worden steeds sterker dat Ferrari in 2019 een nieuwe coureur zal hebben. Kimi Räikkönen geeft toe dat het "aan het team" is, of hij volgend jaar blijft. Sterke speculaties suggereren dat Charles Leclerc al is ingeschreven tot 2020. Op zijn beurt meldde de Zwitserse krant Blick dat Räikkönen naar Sauber kon terugkeren, waar hij zeventien jaar geleden zijn carrière begon.

Kimi Raikkonen

"We verwachten dat Charles niet lang voor ons rijdt, daarom genieten we van alle goede resultaten die we nu met hem boeken", vertelde Leclerc's huidige baas, Sauber-chef Frederic Vasseur aan Blick, tijdens de Grand Prix van Frankrijk op Paul Ricard.

Maar Ferrari-insider Leo Turrini vindt dat Räikkönen zou moeten blijven onder het motto: 'Ferrari's beste duo'. "We hebben het beste duo van Ferrari sinds meer dan 25 jaar. We hebben ook een auto die nog volop in ontwikkeling is en een team dat briljant samenwerkt", vertelde hij aan Sky Italia.

Sebastian Vettel is zelfs leider in de strijd om het wereldkampioenschap, maar hij onderschat zijn gevecht om de titel met Lewis Hamilton van Mercedes geen moment. "Lewis is sterk en we kunnen ook Red Bull niet uitvlakken. Wat voor mij telt, is dat we ons voortdurend blijven ontwikkelen en dat doen we!", vertelde Vettel aan de krant Bild.

Wanneer hem wordt gevraagd of 2018 eindelijk zijn jaar zal worden om een vijfde titel toe te voegen aan zijn reeks en dat het dan zijn eerste titel in het rood wordt, antwoordde de Duitser: "Ik weet het niet. Het is te vroeg om dat te voorspellen. Maar ik denk niet dat we iets moeten overschatten, alleen maar omdat we momenteel sneller zijn dan Mercedes. Het zou anders zijn als we een seconde voorsprong hadden op de anderen, maar dat hebben we niet. Het zal een tijdje duren voordat de klus geklaard is", zei Vettel, verwijzend naar Silverstone.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS