Formule 1

Geruchten: Robert Kubica naar Toro Rosso? "Inside-info dat Kubica zich aan het voorbereiden is om F1 te rijden"

Uitgegeven door Johann Petermann • 9 juni 2018 10:14 • Print artikel

Hoewel er om de haverklap weer een nieuw gerucht opduikt over een coureur die Brendon Hartley binnen korte termijn gaat vervangen, omzeilt de Nieuw-Zeelander voorlopig alle speculaties. De Toro Rosso coureur heeft het de afgelopen tijd moeilijk op de baan en nu er geruchten gaan dat Lando Norris in contact met Red Bull is geweest, is te stellen dat zijn stoeltje in de Formule 1 gevaar loopt. Dat Norris niet instapte kwam door McLaren, dat er een stokje voor stak.

Brendon Hartley

Een andere kandidaat is een bekend gezicht, namelijk Daniil Kvyat. De Rus dook op in de paddockin Montreal en zei: "Ik ben nog nooit zo goed geweest als nu." Andere bronnen suggereren dat Kvyat slechts als reserve-coureur van Ferrari aanwezig is aangezien de andere reserve-coureur, Antonio Giovinazzi zich aan het voorbereiden is op Le Mans.

Weer een andere kandidaat is de Pool Robert Kubica. Russisch rallyrijder Aleksey Lukyanuk vertelde aan SportFM het volgende hierover: "Ik heb inside-informatie, laten we het zo noemen. De manager van Robert van ons team die met Kubica heeft gewerkt heeft gezegd dat Robert zich volop aan het voorbereiden is om te rijden in de Formule 1."

Hartley zelf blijft er nuchter onder: "Dit is het tweede weekend dat mensen me hierover vragen stellen maar die zijn niet de moeite waard om commentaar op te geven, dat is gewoon iets wat er altijd in de Formule 1 is. Ik heb een contract en ik ken de voorwaarden ervan, ik ken mijn snelheid en mijn capaciteiten. In Monaco had ik een beetje pech tijdens de kwalificatie maar over het algemeen had ik geen slecht weekend. Ik heb nog niet met Franz Tost gesproken maar eerlijk gezegd ben ik gewoon gefocust op het weekend en zie het nut er niet van in om dit soort zaken te bespreken," voegde Hartley toe.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS