Formule 1

Geruchten in Italiaanse media: Lando Norris overgestapt naar management Mercedes

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 oktober 2019 17:35

McLaren-coureur Lando Norris staat op het punt om gemanaged te worden door Mercedes. Daarmee zou de Brit vertrekken bij het management van Zak Brown, de directeur van McLaren. In Rusland werd bekend gemaakt dat McLaren vanaf 2021 met de Duitse aandrijving gaat rijden. De deal tussen Norris en de Zilverenpijlen zou geregeld zijn door Horatio Investments, zo meldt het Italiaanse Auto Moto. Dit bedrijf is opgericht door Adam Norris, miljonair en vader van de jonge coureur.

Lando Norris Zak Brown


Op de website van het bedrijf staat bij de vader van Norris te lezen: “Strategisch investeren op gebieden van persoonlijke interesse, zoals de Formule 1, paardensport en commercieel vastgoed.”

Volgens het Italiaanse magazine zou de 19-jarige Brit gewisseld zijn naar het Mercedes rijdersmanagement dat aangestuurd wordt door Toto Wolff. Daarmee heeft het Duitse team een derde coureur gevonden naast Esteban Ocon en George Russell. Renault-manager Cyril Abiteboul zei recent dat Mercedes gedurende de periode van haar contract met de Fransman geen enkel recht heeft op de coureur.

“Het kleine verschil is dat zijn management ook een raceteam blijkt te zijn en dat is Mercedes”, aldus Abiteboul.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS