Formule 1

Geruchten in de Italiaanse media: Stefano Domenicali keert terug bij Ferrari F1-team!

Uitgegeven door Peter Vader • 12 januari 2019 08:01 • Print artikel

Stefano Domenicali kon mogelijk wel eens terugkeren naar Maranello om Louis Camilleri, de huidige CEO van Ferrari, te vervangen, wiens benoeming altijd nogal onzeker leek. Het gerucht komt bij het toonaangevende Corriere dello Sport vandaan en meld zelfs dat president Elkann serieus van plan is om deze operatie met Domenicali succesvol af te ronden.

Stefano Domenicali Ferrari F1

Tijdgebrek
De redenen zijn talrijk: ten eerste kan Binotto geen tijd hebben om te veel taken uit te voeren, waaronder de heronderhandeling van de Concordia-overeenkomst met Liberty Media, die binnenkort verloopt. De huidige afspraak over de verdeling van de opbrengst die wordt gegeven door de FIA loopt af, maar FCA (Fiat Chrysler Automotive) kan zich geen verlaging van deze beloning veroorloven, zoals iemand in de afgelopen maanden al beweerde.

Technische kennis
Ten tweede, kent Domenicali de techniek goed en zal aan de FIA-tafel kunnen zitten om samen te werken aan de definitie van de 2021-regels, die in feite het gevaar lopen de Formule 1 omver te werpen.Vooral de vraag met betrekking tot de beperking van het motorvermogen is stof toto nadenken.

Resultaten
Ten derde, de productie en de commerciële kant: de Ferrari-aandelen verloren een vijfde van hun waarde uit de schikking van Camilleri. De productie van Lamborghini-auto's aan de andere kant steeg in de eerste helft van 2018 met 11% in vergelijking met 2017, zoals altijd het geval was in de afgelopen jaren van het management van Domenicali. De huidige bestuursvoorzitter en CEO van Automobili Lamborghini, is door #FORUMAutoMotive zelfs uitgeroepen tot "Character of the Year 2018".

Het juiste moment?!
In zijn laatste jaren bij Ferrari, als directeur van het Sporting Management, heeft Domenicali vanaf 2008 verschillende tweede plaatsen in de eindrangschikking van de Formule 1 veroverd voor de sportwagenbouwer uit Maranello (die van Alonso in 2010, 2012 en 2013). Met Binotto aan zijn zijde en een paar coureurs als Vettel en LeClerc, zou dit het juiste moment kunnen zijn om te grijpen naar wat tot nu toe nog niet is aangeraakt.

Andere werkgever
Ondertussen lijkt Arrivabene een soortgelijke toekomst in het vooruitzicht te hebben als die van zijn vriend Raikkonen: volgens de Duitse pers lijkt het heel waarschijnlijk dat de Italiaan bij Alfa Romeo-Sauber aan de slag gaat. Het Duitse medium geeft geen verdere details over de mogelijke invulling hiervan, zo meld nog een ander Italiaans medium, ilgiornale.it.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS