Formule 1

GERUCHT: Wordt Esteban Ocon in Canada al vervangen?

Uitgegeven door Bart • 2 juni 2024 16:24

Het gerucht gaat in de F1-paddock dat Esteban Ocon bij Alpine op de schopstoel zit. Aanleiding is aanrijding met teamgenoot Pierre Gasly in de openingsronde in Monaco. Teambaas Bruno Famin sprak al snel dat er consequenties zouden volgen op het roekeloze rijgedrag van Ocon. Nu wordt er gesproken dat Jack Doohan wel eens zijn vervanger zou kunnen zijn. En dat bij de volgende race in Canada al.

Esteban Ocon


"Er is wat rumoer in de paddock dat Jack Doohan wel eens zijn debuut kan gaan maken in Canada", zegt de presentator van de F1 Nation podcast Tom Clarkson. "Daar wordt over gesproken. Jack deed het geweldig op vrijdag in Monaco. Hij vloog 's avonds van Nice naar Engeland om naar Enstone te gaan en zat tot half 4 in de nacht in de simulator. Om 9:00 uur 's ochtends was hij weer terug in Monaco. Dat noem ik pas toewijding. En het heeft zeker indruk op het team gemaakt."

"Ik zeg niet dat Ocon het verdiend om vervangen te worden door Doohan, maar Jack maakt zeker indruk op het team", zegt Clarkson over de zoon van motorlegende Mick Doohan. "Alpine kijkt nu naar de line-up voor 2025 en Jack doet al het goede om hoog op de lijst te komen staan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS