Formule 1

GERUCHT - Het topmanagement van Renault denkt diep na, pakken de donkere wolken zich samen boven Renault F1?

Uitgegeven door Peter Vader • 23 januari 2020 08:14 • Print artikel

Een nog donkerdere wolk is boven de toekomst van Renault in de Formule 1 komen te hangen. Al verzwakt door een moeilijk seizoen 2019, het Carlos Ghosn corruptieschandaal en nu ook nog het vasspelen met het rembalanssysteem, is nu gebleken dat Renault de F1-sport wel eens kan gaan verlaten. "Het is het moeilijkste seizoen geweest dat ik persoonlijk heb meegemaakt", gaf teambaas Cyril Abiteboul ruiterlijk toe.

Cyril Abiteboul F1 Renault


Bezuinigingen
Terwijl de gevolgen van het Ghosn-schandaal voortduren, heeft de autofabrikant van Renault een nieuwe interim-CEO: Clotilde Delbos. Op de vraag over mogelijk Renault uit de Formule 1 te halen, vertelde ze analisten in een telefoongesprek afgelopen vrijdag dat "alles op tafel zal liggen". "Blijkbaar is Clotilde Delbos op een bezuinigingsmissie en is zij niet zo dol op de Formule 1," vertelde voormalige F1-coureur Nick Heidfeld aan Sky Duitsland. "Alle negatieve pers, gebrek aan succes en de hoge kosten kunnen de munitie zijn die ze nodig heeft om de stekker eruit te trekken."

Imago
F1-baas Abiteboul erkende ook de groeiende druk, vooral vanwege de 2021-regels die nog steeds in de lucht hangen en daardoor naar verluidt ook Mercedes en Honda het proces nauwlettend volgen in verband met hun keuze voor de toekomst. "Formule 1 moet een positief imago voor het merk creëren. We willen niet zoveel geld investeren als nu en we bovendien een negatief resultaat krijgen", zei Renault teambaas Cyril Abiteboul.

Nieuwe regels 2021
“We hebben tijd om na te denken tot de regels van 2021 duidelijk zijn. Het is duidelijk dat we niet alleen onze resultaten zullen analyseren, maar ook ons potentieel om betere resultaten in de toekomst te behalen en daarnaast bekijken we onze huidige situatie in de automobielindustrie. Met de F1 hebben we weliswaar een langetermijnproject, maar een van de fasen daarvan is het vinden van de juiste voorschriften voor 2021. Pas daarna zouden we onze deelname aan de seizoenen 2021-2025 moeten bevestigen. Het nieuwe management zal nadenken of dit echt bij ons past", voegde de Fransman eraan toe.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS