Formule 1

GERUCHT: Ferrari met twee verschillende chassis naar Barcelona test? "Ook de motor is aangepakt"

Uitgegeven door Bart • 28 januari 2020 07:21 • Print artikel

Ferrari komt komende maand met twee verschillende chassis naar Barcelona voor de wintertest. Dat verwacht voormalig Minardi-testcoureur Matteo Bobbi die reageert op berichten van Sky Italia dat Ferrari wellicht een aerodynamische fout heeft gemaakt in het ontwerp van de 2020 auto. Deze tactiek lijkt op die van Mercedes van vorig jaar.

Charles Leclerc Ferrari


"Het gerucht gaat dat Ferrari, net als Mercedes vorig jaar, met twee versies naar de test komt", aldus Bobbi. "In de eerste week zal de basisvariant gebruikt worden om de betrouwbaarheid te testen en in de tweede week zullen we de eindversie zien die dicht bij het chassis ligt dat we in Melbourne gaan zien. Zo deed Mercedes het vorig jaar ook."

Volgens Bobbi lag de focus van Ferrari deze winter op de aerodynamica om meer downforce in de bochten te genereren. "Maar ze hebben ook de motor aangepakt. Niet meer power, want dat is altijd goed geweest, maar meer de efficiëntie. Vorig jaar had de motor veel power, maar gebruikte hij veel meer brandstof. Meer dan bij Mercedes en Red Bull."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS