Formule 1

George Russell schrok van ongeluk Zhou: "Ik sprong meteen uit de auto om te kijken hoe het ging"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 juli 2022 13:55 • Print artikel

Afgelopen weekend werd de Britse Grand Prix verreden en het was een werkelijk spektakel stuk te noemen. Al direct bij de start werden de coureurs en de fans aardig opgeschikt door de crash van Alfa Romeo-coureur Guanyu Zhou die werd geraakt door Pierre Gasly en George Russell. De Chinees werd ondersteboven gekegeld en vloog met een snelheid om u tegen te zeggen in de richting van de vangrail. Door het grind werd hij gelanceerd en kwam hij terecht tegen de hekken.

George Russell

De wedstrijdleiding had meteen door dat dit niet zomaar een klap was, de rode vlag werd direct gezwaaid en er was lange tijd niets duidelijk over de toestand waarin Zhou verkeerde. Wel zag iedereen George Russell naar Zhou toe sprinten. Na bijna tien minuten werd de Chinese coureur uit de benarde positie bevrijdt en wisten we dat hij geen verwondingen had opgelopen.

George Russell is in ieder geval goed geschrokken van het incident en heeft uiteindelijk zelfs zijn race hiervoor moeten opofferen: “Voor ik het wist werd ik aangetikt, en stond ik aan de kant van Zhou, en dat was het. Ik sprong uit de auto om te zien of Zhou in orde was en ik zag dat het meteen een rode vlag had, maar toen ik terugkwam bij de auto, kreeg ik hem om welke reden dan ook niet helemaal gestart, dus rende ik terug naar het team om te controleren.”

“Ik vroeg de marshals om de auto met rust te laten en toen ik terugkwam, lag de auto achter op de dieplader, wat betekende dat ik niet opnieuw kon starten. Het was duidelijk frustrerend voor mijn race omdat de auto net een lekke band had en we hadden ongetwijfeld de snelheid om vandaag terug te komen naar P6, maar ik ben gewoon blij dat Zhou in orde was.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS