Formule 1

George Russell komt met straf voor teams die budgetplafond overtraden

Uitgegeven door Bart • 6 oktober 2022 19:15 • Print artikel

De FIA komt maandag pas met duidelijkheid over mogelijke overtreders van het budgetplafond. Op de donderdag in Suzuka was de rel het onderwerp van gesprek. Max Verstappen wilde er niks over zeggen, maar de coureurs van andere teams wel. Zo werden ook Charles Leclerc en George Russell naar hun mening gevraagd. Voor de Brit hoeft er geen puntenaftrek te volgen, maar hij heeft wel een ander idee.

George Russell


"Het is niet aan mij om op de details in te gaan, ik wacht gewoon af en dan hoor ik maandag wel wat de uitkomst is", aldus Russell tijdens de persconferentie in Suzuka. "Ik weet alleen hoe hard Mercedes heeft gewerkt om binnen het budgetplafond te blijven. We hadden meer performance kunnen halen als we meer geld hadden uitgegeven. Zo simpel is het. Ik heb het vertrouwen in Mohammed ben Sulayem en de FIA dat ze met een gepaste straf komen als teams de regels daadwerkelijk overtreden hebben."

Russell weet wel wat hij als straf zou bedenken. "Het zou eigenlijk heel makkelijk moeten zijn. Het geld dat ze vorig jaar te veel hebben uitgegeven, zou er voor volgend jaar afgetrokken moeten worden. En eigenlijk nog wat meer, als straf. Laten we afwachten hoe het gaat lopen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS