Formule 1

Gehandicapten strijden tegen gerenommeerde coureurs: La Filière Frédéric Sausset in de Road To Le Mans

Uitgegeven door Peter Vader • 19 mei 2019 14:02 • Print artikel

Een line-up van drie gehandicapte coureurs zal gaan racen in de kleuren van La Filière Frédéric Sausset by SRT41 in de 2019 Road To Le Mans race, een onderdeel van het ondersteuningsprogramma van de 87e 24 uur van Le Mans. Dit zal opnieuw een mijlpaal zijn voor Frédéric Sausset, die in 2016 de eerste quadruple-geamputeerde coureur was die in de Franse endurance-klassieker racete.

Grederic Sausset teamfoto Road to Le Mans 2019

Het is ook een belangrijke mijlpaal op het tijdpad van de rijacademie van Sausset, bekend als La Filière Frédéric Sausset, met als uiteindelijk doel met een team van gehandicapte coureurs aan de start te verschijnen in de 24 Hours of Le Mans van 2020. De races avn de Road To Le Mans staan ​​gepland voor 13 en 15 juni als een 'curtain-raiser' voor de 87e 24 uur van Le Mans. Na in 2016 zelf in Le Mans te hebben geracet, beheert Sausset nu zijn eigen team, dat de nr84 Ligier JSP3-Nissan zal deelnemen met een rijdersteam dat gevormd wordt door Takuma Aoki (Japan), Snoussi Ben Moussa (Frankrijk) en Nigel Bailly (België).

Frederic Sausset rijders Road to Le Mans 2019

Road To Le Mans bestaat uit twee 55 minuten durende races op het iconische 13.626 km lange circuit en biedt dus waardevolle training voor het team van Sausset terwijl ze werken aan hun 2020-doel.

Frédéric Sausset: "Autoracen op hoog niveau wordt steeds meer een onderdeel van onze activiteiten. In feite is het een van de zeldzame sporten waarin mensen met een handicap strijden tegen niet-gehandicapten. Ik ben er echt trots op dat ik de leiding heb over het eerste racing team ter wereld leid die met vooraanstaande autocoureurs met een handicap deelneemt aan deze evenementen. Ze nemen het op tegen de beste endurance coureurs ter wereld. Met 'La Filière Frédéric Sausset by SRT41' bereiken we ons doel waar we al sinds 2016 aan werken. Ik wil met name Pierre Fillon, Vincent Beaumesnil en Gérard Neveu bedanken voor het feit dat ze in ons hebben geloofd. We hebben niet de intentie om ze te laten zakken, dus de toeschouwers zullen ons gaan zien op Le Mans met onze nr84!"

Pierre Fillon, voorzitter van de Automobile Club de l'Ouest: "De 24 uur van Le Mans is de ideale proeftuin voor elke vorm van auto- en mobiliteitsinnovatie. Voor ons bij de ACO, was het een eer om Frédéric Sausset te verwelkomen en te helpen met zijn Le Mans-uitdaging in 2016. Na dat zeer succesvolle Garage 56-initiatief, dat buiten de officiële klassering bleef, zullen we een raceteam zien en coureurs met een handicap die de strijd aangaan op hetzelfde niveau als de rest van het veld in de races van Road To Le Mans komende juni. Ze hebben een lange weg afgelegd en we moeten Frédéric Sausset en zijn team hiermee feliciteren! Ze kunnen zeker zijn van ACO-ondersteuning. Het is van groot belang dat we de autosport voor iedereen toegankelijk maken."

(*) De laatste wijzigingen van de auto zijn ingediend voor definitieve goedkeuring in het homologatieproces.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS