Formule 1

Geen verdere gesprekken nodig met Verstappen en Ocon: "Natuurlijk kunnen we fysiek contact niet toestaan, maar..."

Uitgegeven door Stefan Kerk • 14 november 2018 15:29 • Print artikel

Het incident tussen Max Verstappen en Esteban Ocon na de Grand Prix van Brazilië deed een hoop stof opwaaien. De Nederlander deelde een paar beuken uit aan de Fransman en kreeg daarvoor een taakstraf van de FIA. Het internationale autosportorgaan geeft echter aan dat verdere gesprekken tussen de twee niet meer nodig zijn.

F1 Max Verstappen

Wedstrijdleider Charlie Whiting liet aan Motorsport weten dat verdere gesprekken tussen de twee niet nodig zijn. Als het aan hem ligt, dan wordt er een streep gezet onder het geruzie tussen de twee: “Laten we realistisch blijven, dit hebben we al vaker gezien. Wat betreft het incident, niemand liep verwondingen op. Natuurlijk kunnen we fysiek contact niet toestaan, maar we hebben er ook niet harder door hoeven optreden.”

Ook dimde Whiting de ernst van de uitspraken van teambaas Christian Horner, die zei dat Ocon ‘geluk had om alleen maar een paar keer geduwd te worden’: “Ik kan heel goed begrijpen dat als je op zo’n manier een overwinning aan je voorbij ziet gaan, dat er dan een hele hoop emoties tevoorschijn komen. Ik kan dat soort opmerkingen wel begrijpen.”

Whiting benadrukt wel dat geweld of fysiek contact nooit de oplossing is: “Ik ga dit soort gedrag nooit goedpraten, maar mensen moeten begrijpen dat de coureurs ook gewoon mensen zijn, die tijdens een race erg veel adrenaline krijgen, waardoor emoties versterkt worden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS