Formule 1

Geen gebrek aan zelfvertrouwen: "Ik ben een van de beste coureurs die ooit in de Formule 1 geracet heeft"

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 9 juni 2018 22:02 • Print artikel

Een gebrek aan zelfvertrouwen kunnen we Fernando Alonso niet ontzeggen. De Spanjaard staat bekend als één van de beste coureurs van het huidige Formule 1-veld. Daar is de tweevoudig wereldkampioen ook stellig van overtuigd, ondanks het feit dat Alonso nu al bijna vier jaar niet op het podium heeft gestaan.

Fernando Alonso F1

Fernando zelf vindt niet dat dit zijn reputatie beschadigt, integendeel zelfs. Volgens de rijder zelf is hij één van de beste coureurs die ooit in de Formule 1 geracet heeft: "Ik ben waarschijnlijk niet de snelste in de race, of onder natte omstandigheden. Ik ben echter wel op alle gebieden een 9,5 op een schaal van 10. Ik ben één van de beste rijders die ooit in de Formule 1 geracet heeft."

"Ik heb een aantal gemiste kansen gehad. Ik had eigenlijk vier of vijf kampioenschappen moeten winnen. Aan de andere kant voel ik mij enorm gezegend dat ik al achttien jaar in de Formule 1 actief ben. Ik heb veel goede herinneringen overgehouden aan die tijd. Veel ups en downs, maar de twee kampioenschappen beschouw ik nog steeds als absolute hoogtepunten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS