Formule 1

Geen Corvette voor Larbre Competition? Met de Ligier LMP2 naar Le Mans + FOTO'S LIVERY

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 januari 2018 12:33 • Print artikel

Larbre Competition is bekend van de Corvettes tijdens de 24 Uur van Le Mans. Dit jaar wil het team met de Ligiers JS P217 Gibson deelnemen aan de legendarische race op het Circuit de la Sarthe, in de LMP2. Daarnaast wil men zich inschrijven met een paar Ligier JS P3 in de Michelin Le Mans Club. Vaste coureur Fernando Rees wordt genoemd als een van de coureurs voor de bekende endurancerace.

Larbre Competition LMP2 Ligier


Mocht het Franse team de aanvraag voor de race toegewezen krijgen, dan is het de 25ste keer dat zij deelnemen aan de klassieker en slechts de tweede in de LMP2. In 2014 reed men namelijk met een Morgan LMP2 Judd.

“De keuze voor Ligier stond als een paal boven water. Het geeft ons de mogelijkheid om deel te nemen in twee klassen en weer samen te werken met Onroak Automotive”, legt teambaas Jack Leconte uit. “Aanvullend daarop zijn we blij om Fernando terug bij het team te verwelkomen. Vorig jaar zette hij aan het stuur van onze Corvette de pole position in de LM GTE-Am en het is een waardevol onderdeel om onze Ligier JS P217 vooraan het veld te zetten.”

Larbre Competition LMP2

Het is nog onduidelijk hoe Larbre Competition haar plek in Le Mans wil veilig stellen, omdat de ACO vereist dat er tenminste in de European, Asian Le Mans Series of IMSA WeatherTech Sportscar Championship gereden wordt. Alle FIA World Endurance Championship-teams krijgen automatisch een uitnodiging voor de race, welke tijdens het superseizoen 2018/19 twee keer op de kalender staat.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS