Formule 1

"Geen andere klasse komt in de buurt van de Formule 1 en dat zal altijd zo blijven"

Uitgegeven door Bart • 27 april 2021 08:08 • Print artikel

Jean-Eric Vergne is één van de Formule E-coureurs met ervaring in de Formule 1. De 31-jarige Fransman eindigde dit weekend in Valencia twee keer in de punten, al was er op zaterdag veel kritiek op de elektrische klasse. Door de regen en de safety cars kwamen sommige auto's op het einde van de race zonder energie te zitten. Mede daardoor kon Nyck de Vries de zege voor zich opeisen. Volgens Vergne is de kritiek niet terecht, maar zal de Formule E nooit kunnen opboksen tegen de Formule 1.

Jean Eric Vergne


De Formule E-kampioen van 2017-2018 en 2018-2019 reed tussen van 2012 tot en met 2014 in de Formule 1 voor het van Toro Rosso. Waar de autoindustrie steeds meer inzet op elektrisch, zal de Formule 1 volgens Vergne altijd de koningsklasse van de motorsport blijven.

"De Formule 1 zal altijd de Formule 1 blijven, ik denk niet dat een andere categorie dat ooit over zal nemen", aldus Vergne in een reactie aan El Mundo Deportivo. "Als je zo'n geschiedenis hebt, en het DNA van de Formule 1, dan komt geen andere klasse daarbij in de buurt. En dat zal altijd zo blijven."

"Maar als je iemand 10 jaar geleden had gevraagd of er nu een volledig elektrische klasse zou zijn, zou je zijn uitgelachen. Wie weet wat er kan gebeuren? Ik ben alleen maar een coureur, doe mijn werk en ben onder de indruk van wat voor show de Formule E al voor elkaar heeft gekregen. Wat is er dan over 10 jaar mogelijk?"

Vergne vindt de kritiek op de Formule E van afgelopen zaterdag onterecht en zegt ook dat je de Formule E en Formule 1 niet met elkaar moet vergelijken. "Het is totaal verschillend en het zal nooit hetzelfde worden. De races zijn zo verschillend van elkaar. Wij racen in het centrum van grote steden, de Formule 1 doet dat alleen in Monaco en Singapore. De Formule E-circuits zijn veel smaller, maar de races steken ook anders in elkaar. Het energiemanagement is heel belangrijk en dat heeft de Formule 1 niet."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS