Formule 1

Geïnspireerd door de snelle Jaguar! The Pace: Armin van Buuren presenteert 'Revolution'

Uitgegeven door Johan Vis • 21 april 2019 17:06

Het nieuwe nummer 'Revolution' van Armin van Buuren beleefde vorige week zijn première voor een select gezelschap van tweehonderd genodigden van Jaguar. Het nieuwe nummer wordt nog voor de zomer uitgebracht door Armada Music. Van Buuren raakte door het rijden in zijn Jaguar I-PACE en de data van zijn rit geïnspireerd tot het maken van 'Revolution'.

Armin van Buuren Jaguar Revolution I-PACE

De wereldberoemde Armin van Buuren verbindt niet snel zijn naam aan een merk, maar voor Jaguar maakt hij graag een uitzondering. Van Buuren onderschrijft het belang van milieubewustzijn en die filosofie sluit aan bij die van de volledig elektrisch aangedreven Jaguar I-PACE. Niet zo vreemd dus dat de dj besloot om er zélf ook in te gaan rijden. De Jaguar I-PACE, uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar 2019, inspireerde hem tot het maken van zijn nieuwe nummer, 'Revolution', waarmee hij samenwerkte met Luke Bond en zangeres Karra. De titel van het nummer verwijst naar de Jaguar I-PACE: de auto is een revolutie voor het merk, dat de stap naar volledig elektrische modellen durft te nemen. Ook deze durf sluit aan bij de manier waarop Van Buuren zelf in het leven staat.

Ervaringen
Armin van Buuren presenteerde 'Revolution' tijdens een speciale, door Jaguar georganiseerde experience onlangs in de A'DAM Toren in Amsterdam. Zo'n tweehonderd genodigden waren aanwezig om 'Revolution' voor de eerste keer te horen. De presentatie werd aansluitend gevolgd door een avondvullende set van de dj. Met deze The Pace-avond benadrukt de autofabrikant dat niet alleen zijn producten tellen, maar ook de ervaringen eromheen.

Eerdere samenwerking met Dua Lipa
Het is niet voor het eerst dat de Jaguar I-PACE voor nieuwe muziek zorgt. In 2018 werkten Jaguar en Dua Lipa al samen en maakten bijzondere remixen van het nummer 'Want To' van de Brits-Kosovaarse singer-songwriter. Dat gebeurde met behulp van speciaal hiervoor ontwikkelde software, die gegevens van de nieuwe Jaguar I-PACE muzikaal gebruikte om een remix te componeren. Dua Lipa riep fans op om ook zelf aan te slag te gaan en een eigen remix te maken door gebruik te maken van de door Jaguar ontwikkelde technologie. Dat kon niet alleen met gegevens van het rijden, maar ook met Spotify of simpelweg door het tappen op het scherm van de mobiele telefoon. Daarbij konden de makers kiezen uit diverse tempo's en muziekgenres – van hip-hop en dance tot symfonisch, popmuziek en drum-en-bass. De oproep aan fans om zelf aan de slag te gaan was niet aan dovemansoren gericht. Kort na de launch in Amsterdam brak 'Want To' al een record als meest geremixte song ooit.

The Pace
Het The Pace-evenement met Armin van Buuren is net als de samenwerking met Dua Lipa onderdeel van de reeks The Pace-evenementen waarin de populaire SUV-modellen van Jaguar centraal staan. De samenwerking met Dua Lipa was onder de noemer The Pace: Season One een evenement op Europees niveau, waar het The Pace-evenement met Armin van Buuren op nationaal niveau gevolg aan geeft. Deze zomer zal het evenement The Pace: Season 2 plaatsvinden, weer op Europees niveau. Meer informatie op jointhepace.nl.

'Revolution' voor de zomer te beluisteren
Het nummer 'Revolution' van Armin van Buuren zal nog voor de zomer worden uitgebracht door Armada Music. Een trailer voor 'Revolution' is te vinden in de bijlage van dit bericht. De aftermovie van de onthulling is te bekijken op Youtube.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS