Formule 1

Gat in kwalificatie tussen beide Mercedes F1-coureurs is dit seizoen slechts 0.059 in het voordeel van Hamilton

Uitgegeven door Bart • 16 juli 2018 07:11 • Print artikel

Valtteri Bottas heeft dit seizoen bewezen bij de top in de Formule 1 thuis te horen. De Fin van Mercedes presteert sterk, maar heeft al met veel pech te maken gehad. Het gat in de WK-stand ten opzichte van Sebastian Vettel en teamgenoot Lewis Hamilton is fors. Toch is Bottas redelijk tevreden over zijn prestaties. “Ik heb niet de punten gehaald die ik wilde halen, maar het team ziet in detail dat ik presteer zoals het team dat voor ogen heeft.”

Valtteri Bottas


Bottas heeft nu tien races op rij niet gewonnen en dat knaagt, zeker nu de Fin een contractverlenging in de wacht probeert te slepen. “Overwinningen zijn nooit slecht met het oog op de toekomst, maar het team weet hoe ik presteer en ik word steeds sterker, zei Bottas tegen Autosport.com.”

Het gat in kwalificatie tussen Bottas en Hamilton is dit seizoen slechts 0.059 in het voordeel van de Brit. “Ik voel dat ik mijn zwakke punten heb kunnen verbeteren. Het verschil wordt steeds kleiner.” Vorige week in Silverstone liep Bottas de overwinning in de slotfase mis en zakte hij nog naar de vierde plaats. “Het leek wel alsof ik op ijs reed.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS