Formule 1

Gasly ziet Max Verstappen als referentiekader: "Moeilijk om Max met Lewis en Seb te vergelijken, maar..."

Uitgegeven door Bart • 9 februari 2019 19:20 • Print artikel

Voor Pierre Gasly wordt het een grote stap in zijn tweede jaar in de Formule 1. Na een sterk debuutjaar bij Toro Rosso heeft de Fransman de overstap gemaakt naar het team van Red Bull. Gasly kijkt er naar uit om als teamgenoot van Max Verstappen te fungeren.

Max Verstappen


"Het is moeilijk om Max met Lewis en Seb te vergelijken, maar Max is zeker één van de beste coureurs op de grid", zegt Gasly in een interview met Motorsport. "Hij is één van de meest getalenteerde coureurs in de paddock."

Gasly ziet Verstappen dan ook als ideale graadmeter voor zijn eigen prestaties. "Het is een perfect referentiekader. Het kan nooit kwaad om te blijven leren in de Formule 1 en steeds betere prestaties uit mezelf en de auto te halen. Het is altijd goed om een snelle teamgenoot te hebben. Dan kun je het maximale uit jezelf halen."

Gasly haalde vorig jaar in Bahrein met de vierde plaats de beste klassering. In een topauto van Red Bull zal hij verder naar voren kwalificeren en dat maakt de race iets eenvoudiger. "Ik kan alles goed analyseren en ik weet wanneer ik iets goed doe en wanneer iets fout. Je kunt van iedere situatie iets leren. Ik vraag mezelf continu af wat ik zou kunnen verbeteren. Met een goede startpositie wordt het natuurlijk iets makkelijker en ik denk dat de kwalificatie één van mijn sterke punten is."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS