Formule 1

Gasly hoopt op inhaalrace: "De baan is zo spannend, er zit zo veel ritme in de tweede en derde sector, het is echt goed om te rijden!"

Uitgegeven door Marten Veenstra • 12 november 2017 15:25 • Print artikel

Pierre Gasly heeft zich op zaterdag vooral gefocust op de race. Een goede startplek zat er voor hem niet in doordat hij op de grid naar achteren gezet zal worden als gevolg van een straf voor het wisselen van zijn motor. Zijn auto werd op zaterdag dan ook volledig op inhalen in de wedstrijd afgesteld:

Toro Rosso

“Ik denk dat het wel in orde was vandaag... Het is overduidelijk geen perfect weekend voor ons, maar we hebben in ieder geval goed kunnen rijden in de tweede en derde vrije training. We wisten aan het begin van het weekend dat we vanaf achteraan de grid zouden moeten starten, dus hebben we ons vooral op wedstrijd simulaties gericht. Vanochtend was ik erg tevreden met de lange afstand runs. We hebben de auto afgestemd op minder downforce, om de inhaalmogelijkheden te maximaliseren voor de race, al wisten we dat het niet ideaal voor de kwalificatie was. Hopelijk betaalt dit zich morgen uit”, aldus de jonge Formule 1 coureur op zaterdag, na afloop van de kwalificatie sessies.

De Grand Prix van Brazilië start Gasly vanaf de negentiende plaats, met alleen Lewis Hamilton achter zich. Ondanks zijn slechte startpositie lijkt Gasly er zin in te hebben: “De baan is zo spannend, er zit zo veel ritme in de tweede en derde sector, het is echt goed om te rijden. Maar het belangrijkste is om morgen competitief te zijn in de race, en hopelijk een aantal mooie inhaalacties te kunnen maken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS