Formule 1

Gamma Racing Day TT-circuit Assen: 20e editie GRATIS racedag op 17 en 18 augustus 2019

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 augustus 2019 19:27 • Print artikel

ASSEN - GRATIS genieten van wereldberoemde racers, GRATIS parkeren en GRATIS zitplaatsen op alle TT-tribunes. De GAMMA Racing Day 2019 wordt de 20e editie van het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa en biedt ook dit jaar een dag vol met motorsport, autoraces, het wereldkampioenschap bij de zijspannen, races met de snelste karts ter wereld én met spectaculaire demonstraties op het TT Circuit Assen.

Gamma Racing Days 2019


Het Renault F1-Team jaagt op beide dagen een échte Formule 1-bolide over het circuit. Het wordt de eerste keer dat de hybride R.S. 17 met V6 Turbo motor in Nederland in actie komt. Kawasaki Racing Team coureur Leon Haslam demonstreert zijn exclusieve NINJA ZX10-RR World Superbike motor, maar demonstreert ook de snelste productiemotorfiets ter wereld. Vlogger Enzo Knol stapt in als passagier in bij Robert Doornbos in de F1 2-seater en natuurlijk komen ook Tim en Tom Coronel in actie. Valvoline verloot spectaculaire ritten over het TT-circuit met W-series coureur Naomi Schiff. En TU Delft zet zowel 's werelds snelste waterstof- als zonneauto in. In de GAMMA Power Arena brengt GAMMA diverse leveranciers samen die passen bij het thema 'power' en bij de wereld van het racen.

Voor het eerst in de geschiedenis van het evenement wordt met het IDM
Supersport 300 een motorrace in het prestigieuze Duitse kampioenschap
verreden met een handvol Kawasaki coureurs uit het wereldkampioenschap én met vrouwelijke deelname. In het WK zijspannen staan met de 4 meest
succesvolle teams maar liefst 17 wereldtitels aan de start. Bij de snelste karts ter wereld starten gaan maar liefst 3 Europees kampioenen volgas door de Ramshoek, de snelste bocht op het TT-circuit. In de Electric super bike competitie wordt voor het eerst sinds 2011 weer een race met elektrische motoren verreden. Op de 'TT Junior Track' komen de snelste 'mini bikers' van Europa in actie tijdens het EK Minibike. De Mazda MX5-Cup, met vijf winnaars
uit zes races, debuteert in het autoprogramma dat verder bestaat uit races in de Ford Fiesta Cup, de Supercar Challenge en het Nederlands kampioenschap voor historische toerwagens en GT's.

20e editie
De GAMMA Racing Day 2019 wordt de 20e editie van het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa. Met het GRATIS toegangsbewijs verkrijgbaar vanaf juni bij onder meer GAMMA Bouwmarkten en op www.gammaracingday.nl trakteert de GAMMA Racing Day op professionele racedagen met een unieke sfeer. Kaarten voor de paddock zijn online verkrijgbaar vanaf 5 Euro tot 25 Euro. Kinderen tot 12 jaar hebben GRATIS paddocktoegang.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS