Formule 1

Gaat Sainz zijn plek overnemen? Charles Leclerc denkt niet dat Sebastian Vettel minder stabiel is...

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 maart 2020 19:18 • Print artikel

Charles Leclerc is inmiddels tot en met 2024 vastgelegd door Ferrari. Sebastian Vettel’s contract loopt aan het einde van het seizoen met het Formule 1-team uit Maranello af. Vorig jaar gingen de geruchten in de paddock dat het weleens het laatste jaar van de voormalig wereldkampioen bij de Scuderia kan zijn.

Vettel en Leclerc F1 Ferrari

Teambaas Mattia Binotto zei voor aanvang van dit seizoen echter dat ze in mei, nadat de eerste paar Grands Prix verreden zouden zijn, met de Duitser om de tafel gaan zitten. Ondertussen gaan de geruchten dat Carlos Sainz mogelijk zijn plek kan gaan innemen. Leclerc verwacht echter niet dat de onzekerheid over een contract, Vettel gaat verstoren. “Ik voel me gelukkig om in een positie te zitten waar ik een lange termijncontract heb en ik ben blij om in deze positie te zitten”, zei Leclerc tegen het Engelse Autosport. “Ik ken ook zijn positie, op een manier zoals mijn laatste twee jaren waren, waarin ik ook slechts een jaarcontract had. Ik denk niet dat het hem gaat destabiliseren. Hij is een sterke coureur en ik verwacht dat hij er sterk onder blijft.”

De twee Ferrari-coureurs hadden vorig jaar de nodige aanvaringen, waaronder een dubbele DNF nadat ze tegen elkaar opreden in Brazilië. Toch zegt Leclerc dat de relatie nooit over het kookpunt heen ging. “Met Sebastian is de relatie altijd goed”, vertelt de F1-coureur. “Vorig jaar zijn er wat listige momenten geweest, maar onze relatie bleef hetzelfde, waarvan ik denk dat-ie goed is. Ik denk dat we allebei volwassen genoeg zijn om wat er op de baan en naast de baan gebeurt, van elkaar te scheiden.” Leclerc is dan ook tevreden als Vettel ook in 2021 zijn teamgenoot is. “Ik ga erg goed met hem om vanaf mijn kant, maar ik respecteer de beslissing van Ferrari in het geval dat ze willen veranderen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS