Formule 1

Gaat Mercedes teamorders geven aan Lewis Hamilton: "Het hang van de situatie af"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 november 2017 09:06 • Print artikel

SAO PAULO - Lewis Hamilton is weliswaar al wereldkampioen Formule 1 bij de coureurs, de strijd om de tweede plaats is nog niet gestreden. Zijn teamgenoot bij Mercedes Valtteri Bottas kan nog tweede worden. De Fin staat vijftien punten achter op Sebastian Vettel, met nog twee races te gaan, ligt de plek voor de coureur voor het grijpen.

Valtteri Bottas Mercedes Grand Prix Brazilië

“Ja, het is mogelijk”, zegt Bottas tegen C More. “Het verschil is vijftien punten en er zijn nog vijftig punten te winnen, maar het vraagt wat goede races in de komende twee weekenden. Natuurlijk is het niet hetzelfde als vechten voor een wereldkampioenschap, maar tweede is altijd beter dan derde. Vooral voor het team is eerste en tweede beter dan eerste en derde.”

Om een optimaal resultaat te halen, heeft de Mercedes-coureur daarbij mogelijk hulp nodig van Hamilton. Gaat Mercedes daarvoor teamorders geven? “Het hangt van de situatie af”, zegt de coureur. “Lewis heeft zijn eigen ambitie, zoals elk andere coureur, dus wil hij races winnen. Ook al is zijn kampioenschap veiliggesteld. Ik verwacht van niemand zijn race voor mij te verpesten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS