Formule 1

Gaat Mercedes te ver in zijn streven om Ferrari te evenaren?: "Natuurlijk gedrag om te juichen voor de underdog..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 januari 2019 11:49 • Print artikel

Toto Wolff hoopt dit jaar de wereldtitel voor het zesde jaar op rij binnen te halen met Mercedes en daarmee het record van Ferrari te evenaren. Tegelijkertijd is de teambaas van het Formule 1-team bang dat men daardoor fans gaat verliezen.

mercedes ferrari logo

“Ik denk dat het natuurlijk gedrag van de fans is om te juichen voor de underdog”, zei de Oostenrijker tegen Reuters. “Veelvoudig winnaars verliezen wat van hun aantrekkingskracht. Wat we proberen te doen is de sport en onze deelname met bescheidenheid en menselijkheid te benaderen, om niets als vanzelfsprekend te beschouwen. We moeten nooit niet het gevoel krijgen dat we het alleenrecht om te winnen hebben. Je kunt, tot op zekere hoogte, als je oprecht blijft tot deze waarden, doorgaan met de groei van je fans en doorgaan om fans te laten juichen voor je, ondanks dat je meerdere keren gewonnen hebt.”

Wanneer dit jaar dus de wereldtitel wordt binnengehaald, is Lewis Hamilton dicht bij een evenaring van het record van Michael Schumacher met zeven wereldtitels en Mercedes evenaart het record van Ferrari met zes wereldtitels op rij. “Je hebt twee groepen, degenen die juichen voor onze tegenstanders, hopen dat Mercedes dat niet bereikt”, zei Wolff. “En dan heb je een grote groep die ook 'Ja!' zegt, dit is behoorlijk gaaf. Gaat Mercedes in staat zijn om Ferrari’s record te overtroeven? Is Lewis Hamilton in staat op Michael's record te evenaren? Het is een interessante invalshoek van het verhaal van de Formule 1. We waren gemotiveerd om het buitengewone record van Ferrari van vijf dubbele wereldkampioenschappen op rij te evenaren en er ligt nu een nummer zes voor het grijpen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS