Formule 1

Gaat Ferrari in beroep tegen straf Vettel? 96 uur de tijd om te beslissen of ze doorzetten

Uitgegeven door Johann Petermann • 10 juni 2019 00:49 • Print artikel

Ferrari heeft aan de FIA laten weten dat ze mogelijk in beroep gaan tegen de straf die Sebastian Vettel kreeg opgelegd tijdens de Grand Prix van Canada. Door de tijdstraf moest Vettel de overwinning laten aan Lewis Hamilton die nipt achter hem finishte.

Ferrari

Scuderia Ferrari stelt dat Vettel niet op een onveilige manier op de baan is teruggekomen of Hamilton van de baan heeft geduwd. Dit is hetgeen wat in het officiŽle strafdocument van de wedstrijdleiding staat.

Het team heeft 96 uur de tijd om te beslissen of ze het beroep doorzetten, waarna de zaak naar een hoorzitting van het Internationaal Hof van Beroep van de FIA zal gaan. Daarentegen is er mogelijkerwijs slecht nieuws voor de Italianen want het Internationaal Hof kan dat beroep niet-ontvankelijk verklaren. In het F1 sportief reglement behoren straffen die tijdens de race worden uitgedeeld, tot de straffen waartegen niet tijdens de race in beroep kan worden gegaan (Art. 38.3). Ferrari ziet desondanks de mogelijkheid om het incident zelf aan het Hof van Beroep voor te leggen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS