Formule 1

Gaat Fernando Alonso nu wel of niet rijden tijdens de wintertest: "We weten het niet..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 februari 2019 19:10 • Print artikel

Al enige tijd zoemt het gerucht dat Fernando Alonso tijdens de wintertest in Barcelona in de nieuwe McLaren MCL34 gaat stappen. De Spanjaard nam aan het einde van afgelopen seizoen afscheid van de Formule 1, maar het team uit Woking lijkt toch gebruik te willen maken van zijn diensten. Wanneer sportief directeur Gil de Ferran er naar gevraagd wordt, blijft hij voorzichtig.

Fernando Alonso McLaren F1 Spa

“We weten het niet, we gaan het zien”, zei de Braziliaan over een eventuele inzet van Alonso tijdens de wintertest. “Ik heb altijd gezegd dat Fernando voor mij, een van de beste coureurs in de geschiedenis is. En zijn overwinning in Daytona benadrukte dat opnieuw. Hij is een ongelofelijke coureur!”

McLaren hoopt dit jaar een betere auto te hebben dan de afgelopen jaren, maar toch blijf De Ferran voorzichtig. In het verleden deed het team uit Woking grote uitspraken, maar kon deze gedurende het seizoen niet waarmaken. “Het lijkt goed te gaan”, zei de sportief directeur over de voorbereidingen. “Het mag duidelijk zijn dat we nog even moeten wachten op het moment dat we kunnen vaststellen tijdens de tests in Barcelona, hoe competitief we binnen de nieuwe regels gaan zijn.” Volgens De Ferran is het voornaamste doel beter te zijn dan in 2018: "We werken er allemaal aan om dat doel te bereiken", zei de Braziliaan.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS