Formule 1

Gaan we in 2019 meer inhaalacties zien in de Formule 1? "Simulaties zien er veelbelovend uit"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 15 november 2018 10:45 • Print artikel

De FIA en Liberty Media hebben ervoor gekozen om veranderingen door de voeren rondom het design van de wagen. Lang werd er geklaagd over een gebrek aan ‘echte’ inhaalacties. De FIA heeft vervolgens besloten om een aantal onderdelen van de wagens te laten veranderen volgend jaar.

Formule 1

De reglementen zorgen ervoor dat de voor- en achtervleugel simpeler worden. Verder veranderen de brake ducts en bargeboards. Dit alles om ervoor te zorgen dat de wagens minder turbulente lucht achter zich laten, waardoor auto’s elkaar makkelijker kunnen volgen. Er wordt echter getwijfeld over de impact van de veranderingen. FIA's technisch directeur Ross Brawn heeft laten weten dat die twijfels onterecht zijn.

“We hebben in Brazilië gezien dat inhalen heel goed mogelijk is met deze wagens", zei Brawn. "We hebben verder in 2018 veel van de reglementen voor de komende jaren vastgesteld. Zeker wat betreft de voorvleugel, dat een sleutelpunt wordt voor het komende jaar. Deze verandering zijn een eerste stap, die we in 2021 verder willen uitbreiden.”

Als we de berichtgeving moeten geloven dan gaan de auto sterk veranderen in 2021. Brawn legt verder uit dat de veranderingen er veelbelovend uitzien: “We hebben veel simulatorwerk gedaan en het lijkt erop dat de nieuwe regelgeving ervoor zorgt dat er een tastbaar verschil ontstaat. Het echte bewijs komt echter pas in maart, wanneer de eerste Grand Prix weer verreden wordt.“

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS