Formule 1

Frustraties nemen toe bij Daniel Ricciardo: "Ik voel dat er iets fundamenteels fout zit in de auto"

Uitgegeven door Bart • 8 juli 2019 10:02 • Print artikel

Daniel Ricciardo kende een sterke opmars tot de race in Oostenrijk, maar op de Red Bull Ring kende de Renault-coureur een zwaar weekend. Geen Q3 voor zowel de AustraliŽr en zijn teamgenoot Nico Hulkenberg en een anonieme P12 en P13 in de race. Beide coureurs slaagden er niet in de juiste setup te vinden en volgens Ricciardo is dat probleem niet snel opgelost. "We hebben een fundamenteel probleem", zegt Ricciardo op de officiŽle F1-website.

Daniel Ricciardo


Renault wilde dit jaar doorpakken en de aansluiting vinden bij de topteams, maar is voorbijgestreefd door klantenteam McLaren. Lando Norris boekte in Oostenrijk een zesde plaats en Carlos Sainz reed van P19 naar P8. "We hadden het hele weekend problemen", kijkt Ricciardo somber terug. "Nico en ik voelden allebei dat er iets met de setup niet goed was. We hadden geen moment een auto die Q3 kon halen. Ik voel dat er iets fundamenteels fout zit in de auto. Dat moeten we oplossen, anders krijgen we iedere keer hetzelfde resultaat."

Op Paul Ricard heeft Renault een upgrade meegenomen en dat leek te werken, maar in Oostenrijk ging het mis. "We hadden meer van de upgrades verwacht. Het is zwaar en best frustrerend, zeker omdat we sinds lange tijd niet in Q3 zaten. Het belangrijkste is dat we moeten achterhalen waarom het zo ging. We moeten niet zeggen dat deze baan ons niet zo goed ligt."

De achterstand bij de constructeurs op McLaren is al opgelopen tot 20 punten. Ricciardo hoopt de neerwaartse spiraal te stoppen. "Deze race heeft het momentum wel enigszins gebroken. Voor mij was het mooi om meerdere Q3's op rij te halen. Het was jammer dat die reeks gestopt is. We hebben zeker progressie geboekt en dat hebben we in Canada en Monaco ook laten zien. Maar we zijn duidelijk nog niet op het niveau waar we op willen zitten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS