Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Frits van Eerd geïnspireerd door de Formule 1-auto’s van het Minardi F1-team + LIVERY

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 mei 2019 17:57 • Print artikel

Racing Team Nederland heeft vandaag de kleurstelling onthuld van de Dallara P217, waarmee het in juni aan de start verschijnt van de 24U van Le Mans. Deze nieuwe, eenmalige kleurstelling is geïnspireerd door de Formule 1-auto’s van het Minardi F1-team, vroeger het favoriete team van Frits van Eerd, initiatiefnemer en tevens één van de coureurs van Racing Team Nederland. Gian Carlo Minardi, de oprichter van het Minardi F1-team, was speciaal voor de gelegenheid vanuit Italië naar Nederland gekomen. In zijn bijzijn werd de Le Mans-auto onthuld en maakte Racing Team Nederland bovendien bekend dat de komende 24 uur van Le Mans de laatste race met de Dallara zal zijn.

Racing Team Nederland

NIEUWE AUTO, NIEUW TEAM
Het eerste en enige Nederlandse team in het FIA World Endurance Championship kondigde vandaag aan dat het ook in 2019/20 aan de start zal verschijnen van het wereldkampioenschap, maar met een nieuwe auto en een nieuw technisch team. Racing Team Nederland racet in het seizoen 2019/20 met een Oreca ingezet in samenwerking met TDS. Dit Franse team behaalde al talrijke overwinningen en titels in de endurance racerij en heeft veel ervaring met de Oreca. De coureurs van Racing Team Nederland blijven Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Nyck de Vries.

“We racen sinds ons debuut in 2017 met de Dallara, eerst in het EK en nu in het WK. De crew van Dayvtec, onder leiding van Davy Lemmens, heeft twee jaar lang dag en nacht gewerkt om de auto te verbeteren. Ik ben ze super dankbaar, want ze hebben maximaal gepresteerd, en in 14 races hebben we 14 keer de finish gehaald. De Oreca is echter onbetwist de dominante LMP2-auto gebleken", verklaarde Frits van Eerd. "In 2019/20 verschijnen wij daarom met een Oreca aan de start van het wereldkampioenschap. Dat betekent dat we ook hebben moeten kiezen voor een nieuw technisch team dat ervaring met die auto heeft. Met TDS hebben we één van de beste Oreca-teams aan ons weten te verbinden. Eerst focussen we ons nu echter volledig op de komende 24 uur van Le Mans. We willen daar maximaal presteren en de samenwerking met Dallara en Dayvtec op een mooie manier afsluiten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS