Formule 1

Franz Tost voorspelt een topvijf voor Alpha Tauri; "Het hangt er nu van af wie een betere auto bouwt"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 januari 2020 18:02 • Print artikel

Franz Tost kijkt uit naar de start van het Formule 1-seizoen 2020 en is van mening dat zijn team Alpha Tauri, dat onder een nieuwe naam racet, het tempo van Renault en enkele andere middenveldteams kan evenaren. De teambaas gelooft dat het vernieuwde team in de top vijf zal eindigen.

Franz Tost Alpha Tauri F1


"We hebben nog nooit zulke ervaren coureurs gehad en het hangt er nu van af hoe competitief de auto zal zijn", vertelde Tost aan RACER.

"Ik hoop dat we ook daar een stap voorwaarts doen en dan is het doel heel duidelijk: we moeten onze prestaties verbeteren en we moeten in de top vijf van het constructeurskampioenschap eindigen."

"Ik hoop dat Renault binnen ons bereik ligt. Het hangt er nu van af wie een betere auto bouwt. Wie maakt er meer vorderingen met de nieuwe auto en wie ontwikkelt die beter tijdens het seizoen? Ik hoop dat het Alpha Tauri wordt."

Het zal een uitdaging zijn voor het Red Bull Racing juniorteam om door te breken naar de bovenste helft van de grid. In 2019 had het team echter wel zijn beste seizoen ooit en zal het momentum hebben bij de start van het seizoen in maart.

Ze hebben twee sterke coureurs in Pierre Gasly en Daniil Kvyat, coureurs die wanhopig willen bewijzen dat ze ten onrechte door het topteam zijn afgezet.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS