Formule 1

Franz Tost houdt korte lijntjes met zijn pupillen: "Coureurs moeten klaar zijn voor als het weer begint"

Uitgegeven door Bart • 25 maart 2020 06:40 • Print artikel

ItaliŽ is met ruim 64.000 corona-besmettingen zwaar getroffen en het openbare leven ligt zo goed als stil. Alle bedrijven en winkels, die niet van levensbelang zijn, zijn gesloten en daar valt ook de fabriek van AlphaTauri onder. Teambaas Franz Tost doet alles wat binnen zijn macht ligt om het team en de coureurs gemotiveerd te houden. "We willen eigenlijk nieuwe onderdelen produceren, maar dat is op dit moment niet mogelijk", aldus Tost in een interview met het Oostenrijkse Formula Austria. "We bespreken met iedereen hoe we de komende periode het beste kunnen invullen."

Franz Tost AlphaTauri


"Niemand kan ons vertellen wanneer het seizoen gaat beginnen, maar ik verwacht dat het pas in juli zal zijn", aldus Tost die dus ook verwacht dat de races in Canada en Frankrijk uitgesteld gaan worden. "Ik probeer onze onderneming draaiende te houden, medewerkers te motiveren en de rust te bewaren."

"Ik bel de coureurs afwisselend op. Maandag heb ik Daniil Kvyat gesproken en dinsdag Pierre Gasly. Ik vraag hoe het met ze gaat en wat ze aan het doen zijn. Ik probeer ze zo goed mogelijk te motiveren. Ik kan ook niet zeggen wanneer alles weer normaal is, maar als het zo ver is, moeten de coureurs op die dag voorbereid zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS