Formule 1

FOTO'S: Wat een PK-monster! Aston Martin en Red Bull tonen nieuwe AM-RB 003 op de Geneva Motor Show 2019

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 maart 2019 07:05

Aston Martin heeft details vrijgegeven van haar derde generatie Hypercar, evenals de details van de nieuwe middenmotor, tijdens de International Motor Show in Genčve. Daarmee heeft het Britse merk een opvolger gepresenteerd van de Valkyrie en de Valkyrie AMR Pro. De auto heeft de code AM-RB 003 meegekregen. De auto wordt in samenwerking met Red Bull Apllied Technologies ontwikkeld.


De carbon fiber auto krijgt een nieuwe V6 turbomotor en een hybride unit, die in huis gebouwd gaat worden. De auto krijgt zelfs een door Nasa goedgekeurde aircraft morphing technologie mee, die de naam FlexFoil heeft, waardoor de bolide een ‘variabele airofoil’ over de achtervleugel krijgt.

Volgens Aston Martin gaat een van de grootste veranderingen ten opzichte van de voorganger het deurprofiel worden. De auto krijg een deur die opent in LMP1-stijl, waardoor het makkelijker in- en uitstappen is. De productie moet eind 2021 beginnen en krijgt een productie van 500 auto’s.


Daarnaast is er in Genčve ook een Vanquish Vision Concept gelanceerd. De auto krijgt een minder extreme prestatie mee dan de hypercar die gepresenteerd werd, zo meldt ontwerpdirecteur van het Britse merk, Miles Nurnberger. De auto krijgt een eigen versie van de V6-motor die in de AM-RB 003 zit, die op een aluminium gebonden chassis komt.


“Toen Aston Martin de steun van Red Bull Advanced Technologies veiligstelde, om in dit avontuur te stappen die de Aston Martin Valkyrie en de Aston Martin Valkyrie AMR Pro opleverden, was het altijd mijn hoop dat het zou leiden tot een lange termijn samenwerking”, zegt Aston Martin CEO Andy Palmer.


“Nu deze projecten een ongelofelijke opwindende fase ingaan met de in bedrijfstelling van de eerste rijdende prototypen, geeft het een ongelofelijke voldoening om te bevestigen dat deze enorm tevredenstellende samenwerking doorgaat met de AM-RB 003, een hypercar die niet alleen de DNA van de Aston Martin Valkyrie heeft, maar ook de eerste serie van Aston Martins productie van middenmotor supercars gaat beďnvloeden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS