Formule 1

FOTO'S: Volkswagen toont livery voor recordaanval Tianmen Mountain

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 augustus 2019 09:44 • Print artikel

Volkswagen heeft de kleurstelling van haar elektrische prototype de Volkswagen ID.R bekend gemaakt. Het blauw is voor de recordpoging van de Tianmen Mountain in China aangepast naar een rode kleurstelling. De autofabrikant wil het record op de Tianmen Shan Big Gate Road verbreken. De weg kent 99 nauwe hairpins om naar de top te komen.


“De pionierende ID.R is de ambassadeur van onze volledig elektrische ID.-familie, welke vanaf 2020 in China gelanceerd wordt”, legt Dr. Stephan Wöllestein, CEO van Volkswagen China, uit. “Ik denk dat we met een spectaculaire livery zijn gekomen voor de ID.R voor haar ‘China Challenge’ in september. De ID.R’s records stellen ons bij Volkswagen in staat om onze passie voor e-mobiliteit te demonstreren en haar potentieel in diverse variëteiten aan condities.”


De aanval op het record in China komt, nadat Romain Dumas het record tijdens het Goodwood Festival of Speed brak. Eerder werd al het record op de Nürbrugring Nordschleife en Pikes Peak gebroken.

De Nederlandse Chinees Ho-Pin Tung deed al ooit een aanval op de bergpas van de Tianmen Mountain. Bekijk HIER de VIDEO van het gevaarlijke avontuur!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS