Formule 1

FOTO'S: Hyundai i30 N Line en i30 Fastback N Line + technische specificaties

Uitgegeven door Johan Vis • 28 mei 2019 13:12

De Hyundai i30 en de Hyundai i30 Fastback zijn er nu ook in een zeer sportieve N Line-uitvoering. Deze speciale versies zijn geïnspireerd op de bestaande N-performance-modellen van Hyundai en worden aangedreven door een 140 pk (103 kW) sterke 1.4 T-GDI-motor. Zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde onderscheidt de N Line-uitvoering van de Hyundai i30 en i30 Fastback zich door een sportievere styling, zoals een dubbele uitlaat en sportstoelen. De Hyundai i30 N Line en i30 Fastback N Line zijn verkrijgbaar vanaf respectievelijk € 29.995,- en € 30.995,-. Dat betekent een meerprijs van slechts € 1.000,- (incl. BTW) ten opzichte van een Hyundai i30 of i30 Fastback in Comfort-uitvoering.

Hyundai i30 N Line en i30 Fastback N Line

Na de succesvolle lancering van de eerste productieauto’s met het high-performance-logo N – de i30 N en de i30 Fastback N – breidt Hyundai zijn modellengamma uit met de introductie van de N Line-uitvoering. De i30 en i30 Fastback zijn de eerste modellen van Hyundai in deze nieuwe sportieve uitvoering. Daarbij worden designelementen van de i30 N en i30 Fastback N – zowel vanbuiten als vanbinnen – gebruikt om de visuele aantrekkingskracht van de i30 en i30 Fastback te vergroten.

Stoere 18-inch lichtmetalen wielen
Nieuwe designkenmerken en technische verbeteringen maken de Hyundai i30 en i30 Fastback nog dynamischer. Ze komen overeen met een groot aantal elementen die eerder al werden geïntroduceerd op de succesvolle hatchback en vijfdeurscoupé. Zo staan de Hyundai i30 en i30 Fastback in N Line-uitvoering op stoere 18-inch lichtmetalen wielen en onderscheiden de voor- en achterbumper zich door een zilverkleurige lijn die de krachtige uitstraling van de auto’s benadrukt.

Aan de voorzijde maakt een nieuw ontworpen badge duidelijk dat we hier te maken hebben met de N Line-uitvoering. De nieuwe dubbele uitlaat onderstreept het sportieve karakter van de i30 N Line en i30 Fastback N Line en voor een sportievere ervaring werden de rijeigenschappen verder aangescherpt. Michelin Performance Pilot Sport 4-banden zorgen voor meer grip en passen perfect bij de getunede rijprestaties. Een aangepast onderstel en nieuwe voorremmen resulteren in een nog betere rijdynamiek.

Hyundai i30 N Line en i30 Fastback N Line

Onder de motorkap van de Hyundai i30 N Line en i30 Fastback N Line ligt een 140 pk (103 kW) sterke 1.4 T-GDI-motor. Deze kan desgewenst worden gekoppeld aan een handgeschakelde of 7DCT-versnellingsbak. Aan de binnenzijde zorgen nieuwe stylingelementen voor een sportievere look. Zo is het interieur voorzien van speciale, sportieve N-sportstoelen – met optimale zijdelingse steun in scherpe bochten – en zijn een lederlook stuurwiel met N-logo, een versnellingspook met N-logo en aluminium-look pedalen standaard op de Hyundai i30 N Line en i30 Fastback N Line.

Specificaties
De N Line-uitvoering van de Hyundai i30 en i30 Fastback is gebaseerd op de Comfort-uitvoering van beide modellen, met de volgende extra’s:

Hyundai i30 N Line en i30 Fastback N Line

18-inch lichtmetalen velgen met Michelin Performance Pilot Sport 4-banden
Sportieve N Line-voorbumper
Sportieve N Line-achterbumper
Driespaaks stuurwiel met N-logo, lederlook
Versnellingspook met N-logo, lederlook
LED-achterlichten
N-sportstoelen met stoffen bekleding
Lendensteunen, elektrisch instelbaar
Buitenspiegels in hoogglans zwart
Regensensor
Aluminium-look pedalen
Automatisch dimmende binnenspiegel
Draadloos opladen mobiele telefoon
Keyless Entry met startbutton
Paddle shifters achter stuur (alleen i.c.m. automaat)
Motorisering en prijzen

Maximaal rijplezier
De Hyundai i30 N Line en i30 Fastback N Line zijn geïnspireerd op de bestaande high-performance N-modellen van Hyundai, de i30 N en de i30 Fastback N. Deze sportauto’s zijn gebouwd om maximaal rijplezier te bieden bij dagelijks gebruik én op het circuit. De N-modellen zijn ontwikkeld in het test- en ontwikkelingscentrum in Namyang, Zuid-Korea, en klaargestoomd op de beruchte Nürburgring waar het Europese testcentrum van Hyundai gevestigd is.

Hyundai i30 N Line en i30 Fastback N Line

Hyundai N heeft zijn sporen reeds verdiend in de autosport. Sinds 2015 is Hyundai N actief op het hoogste niveau van de internationale autosport, met successen in het FIA World Rally Championship, de VLN-series op de Nürburgring, de Pirelli World Challenge, de loodzware 24-uursrace van de Nürburgring en het WTCR. In dit wereldkampioenschap voor toerwagens behoort de Hyundai i30 N TCR – een klantenauto speciaal voor particuliere teams in het WTCR – tot de absolute top. Vorig jaar werd daarmee zowel bij de coureurs als bij de merken het eerste wereldkampioenschap behaald.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS