Formule 1

FOTO'S: Home sweet home voor Max Verstappen! Make-over Red Bull Energy Station. En wat voor eentje!

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 8 mei 2019 14:56

Tijdens het weekend van de Spaanse Grand Prix zien we niet alleen dat de auto van Max Verstappen upgrades krijgt. Ook het befaamde Red Bull Energy Station kreeg een make-over. En wat voor eentje. het "motorhome" van de Bulls bestaat tijdens het Europese deel van de Formule 1 kalender uit maar liefst 1221m2. Dit is ruim een vierde groter dan het vorige onderkomen.

Formule 1 2019 Red Bull


De gigant zal de paddocks in Europa flink opfleuren en bezit nu al een klinkende bijnaam, F1 Holzhaus oftewel het houten huis. Wie goed opgelet heeft kon vorig jaar al tijdens de Oostenrijkse Grand Prix het gebouw zien voor een eenmalig optreden. En is origineel afkomstig uit de MotoGP. Het Energy station zal officieel gepresenteerd worden aanstaand weekend als het onderkomen voor Aston Martin Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso.

Formule 1 2019 Red Bull


Het gebouw, dat bestaat uit duurzaam Oostenrijks hout, kan in twee dagen worden opgebouwd door een crew van 25 personen. Na de Spaanse Grand Prix zal het snel weer worden afgebroken om in Imperia aan de Italiaans Riviera weer opgebouwd te worden op een ponton zodat het kan worden afgemeerd in Monte Carlo zodat ook daar Red Bull weer kan stralen tijdens de Grand Prix van Monaco, op en naast de grid.

Formule 1 2019 Red Bull

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS