Formule 1

FOTO'S: Het icoon opnieuw gedefinieerd: New Land Rover Defender

Uitgegeven door HJ van Keulen • 15 september 2019 11:26 • Print artikel

Dit is de nieuwe Land Rover Defender. Het icoon dat opnieuw uitgevonden is. De New Defender is innovatief, robuust en vormt dankzij zijn capaciteiten de benchmark in zijn klasse.

New Land Rover Defender

De New Land Rover Defender is klaar voor het avontuur. Hij komt op plekken waar andere auto’s moeten opgeven. Het karakteristieke uiterlijk van de iconische Defender is vertaald naar een modern ontwerp dat robuust oogt, maar tegelijkertijd rijplezier uitstraalt. Dankzij vier Accessory Packs en een uitgebreid assortiment individuele accessoires kunnen klanten de New Defender volledig personaliseren.

New Land Rover Defender

In zeventig jaar tijd heeft Land Rover wereldwijd de harten van ontdekkingsreizigers, hulporganisaties en avonturiers veroverd. De Defender heeft zich in de extreemste omstandigheden bewezen. De New Defender completeert het Land Rover-gamma, dat verder bestaat uit de Discovery familie (Discovery en Discovery Sport) en de Range Rover familie (Evoque, Velar, Sport en Range Rover). De New Defender 110 verschijnt in het eerste kwartaal van 2020 op de markt. De New Defender 90 met kortere wielbasis wordt op een later moment geïntroduceerd.

New Land Rover Defender

Karakteristiek design
Land Rover vertaalde de karakteristieke designkenmerken van de iconische Defender naar de eenentwintigste eeuw. De krachtige uitstraling en de typische glaspanelen in het dak dragen bij aan het moderne uiterlijk van de New Defender. Daarentegen grijpen de korte overhang, Alpine-ruiten, zijwaarts opende achterdeur en het separaat gemonteerde reservewiel terug op het verleden. Zij maken de New Defender direct herkenbaar als een echte Land Rover.

New Land Rover Defender

De zwaarste testen doorstaan
De New Defender is aan meer dan 62.000 testen onderworpen, voordat hij klaar was voor serieproductie. Het chassis en de carrosserie zijn ontworpen om de Extreme Event Test van Land Rover te doorstaan. Die overstijgt de testprocedure voor reguliere personenauto’s en SUV’s. Tijdens de testprocedure legden de prototypes onder de zwaarste omstandigheden duizenden kilometers af in diverse klimaatomstandigheden, variërend van 50° Celsius in de woestijn tot aan -40° Celsius in het Noordpoolgebied en hoogtes van meer dan 3.000 meter in de Amerikaanse Rocky Mountains.

New Land Rover Defender

Permanente vierwielaandrijving
De New Defender is standaard voorzien van permanente vierwielaandrijving, een tussenbak met twee versnellingen, een centraal differentieel en optioneel een Active Locking Rear Differential. In de originele Defender moest de bestuurder manueel de differentiëlen vergrendelen. In de New Defender kan de bestuurder eenvoudig Centre Slip Limited of Rear Slip Limited activeren. Verder is er de keuze uit maar liefst drie programma’s om de gasrespons, transmissieverhoudingen, besturing en tractiecontrole aan te passen.

New Land Rover Defender

Doorwaterdiepte 900 mm
De New Land Rover Defender heeft een bodemvrijheid van 291 mm, een aanrijhoek van 38 graden, hellingshoek van 28 graden en een afrijhoek van 40 graden. De maximale doorwaterdiepte bedraagt 900 mm. Dankzij een nieuwe doorwaterfunctie in Configurable Terrain Response 2 kan de bestuurder moeiteloos wateren doorkruisen.

De avontuurlijke lifestyle beperkt zich niet tot de New Defender zelf. In samenwerking met het Engelse Musto – een toonaangevend kledingmerk in de zeilsport – ontwikkelde Land Rover de 24-delige Above and Beyond collectie. De collectie bestaat uit avontuurlijke kleding, technische benodigdheden en accessoires die net zo robuust zijn als de New Defender.

De New Defender staat in het eerste kwartaal van 2020 in de showroom. De New Defender 90 is verkrijgbaar vanaf € 94.300,- en de New Defender 110 vanaf € 101.300-. De New Land Rover Defender is samen te stellen via: www.landrover.nl/Defender.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS