Formule 1

Forse kritiek op Valtteri Bottas: "Als ik Toto Wolff was, was Bottas geen Mercedes-coureur meer geweest"

Uitgegeven door Bart • 22 juni 2021 06:31 • Print artikel

Valtteri Bottas was in Bakoe in geen velden of wegen te bekennen. Op Circuit Paul Ricard reed de Fin van Mercedes wel weer vooraan mee, maar zag hij in de slotfase zowel Max Verstappen als Valtteri Bottas voorbij komen. Dat komt de Mercedes-coureur op forse kritiek te staan van onder meer Ralf Schumacher en Nico Rosberg.

Valtteri Bottas


"Valtteri weet zelf ook dat hij na dit seizoen weg is", aldus Schumacher bij het Duitse Sky. "Wie zo'n fouten maakt, sorry hoor, maar die hoort niet in de Formule 1 thuis. Als ik Toto Wolff was, was Bottas geen Mercedes-coureur meer geweest."

Schumacher doelt op het verremmen van Bottas met Max Verstappen op zijn staart. Als Bottas de Red Bull-coureur even had kunnen ophouden, was Lewis Hamilton er wellicht met de zege vandoor gegaan. Ook Nico Rosberg rekent Bottas dat zwaar aan. "Hij kon niet veel doen, maar hoe hij het deed, was wel heel slecht. Dit was totaal onnodig. Nu heeft Verstappen nauwelijks iets verloren. Als hij hem 1 seconde had kunnen ophouden, had dat het verschil kunnen maken waardoor Lewis had kunnen winnen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS