Formule 1

Formule 1b - Achter de 'Big 3' is het superspannend, hoe gaat het komend weekend verder in Duitsland?

Uitgegeven door Michel van Eunen • 20 juli 2018 09:35 • Print artikel

Wat is Formule 1b? Iedereen heeft het over de 'Big 3', (Mercedes, Ferrari en Red Bull) maar de strijd daar achter is misschien nog wel spannender! De strijd om de overgebleven plaatsen kan de formule 1 renstallen veel geld opleveren, en de toekomst van deze teams in de waagschaal stellen. Wij halen elke race de drie grote teams uit de uitslag en kijken dan hoe de strijd zich ontwikkeld zich tussen de andere teams. Wie dus als eerste eindigt in de lijst van ‘best of the rest’ krijgt 25 punten, wie als tweede eindigt 18 punten, enz. enz.

De stand:


Sinds de race in Canada lijken Renault en Haas zich een voortrekkersrol te hebben toebedeeld. Force India en McLaren hebben het echter nog lang niet opgegeven en zetten de achtervolging in. Haas heeft in Oostenrijk zeer goede zaken gedaan met een maximale score en omdat Renault zich juist daar vergaloppeerd heeft, heeft Haas zich aan kunnen sluiten bij de groep achtervolgers.

Wie had begin dit jaar verwacht dat Sauber zich voor Toro Rosso en Williams kon begeven? Maar ze laten toch wel een heel constante lijn zien. Ook de lijn welke Williams laat zien is een constante, maar of dit de lijn is die ze daar graag gezien hadden?

In Duitsland:
In Duitsland zal de strijd zich voortzetten tussen Renault en de drie achtervolgers. Zal het Haas lukken de stijgende lijn door te zetten en door te kunnen klimmen naar Renault? Of gaat Force India deze stap zetten? McLaren kan zich geen misstap veroorloven anders zijn ze de aansluiting kwijt!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS