Formule 1

Formule 1 wil sprintraces niet koste wat kost doordrukken: "Bij geen sterke betrokkenheid van de fans..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 juli 2021 21:01 • Print artikel

In Silverstone wordt de eerste van drie sprintraces gehouden. Een format wat door sportief directeur van de Formule 1; Ross Brawn graag wordt uitgeprobeerd. Toch is de Brit duidelijk, als het format niet brengt wat er van verwacht wordt, dan zet de F1 het niet door.

Formule 1

“We gaan het er nooit doorheen drukken als het duidelijk geen succes is”, aldus Brawn tegen het Engelse Autosport. “Er is geen incentive om het te doen, als het publiek er niet bij betrokken is. Ik denk dat het een van de mooie dingen is van wat er gebeurd, is dat het drie races zijn, het is niet het hele seizoen. In het verleden heeft de F1 altijd geworsteld met het feit dat wanneer er een aanpassing gemaakt werd, het theoretisch voor het seizoen gemaakt werd.”

“We herinneren ons allemaal het kwalificatiefiasco een aantal jaren geleden, waar gelukkig gaande het seizoen een soort van gecorrigeerd werd. Ik denk dat het voor iedereen een voorbode was dat het een gevecht ging worden en dat werd het ook. Dus tijdens deze drie evenementen gaan we dit format uitproberen. En als het geen succes is, als we niet de response krijgen waarop we hopen, dan trekken we onze handen ervan af en dan zeggen we dat we het laten zoals het is en kijken we naar andere initiatieven.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS