Formule 1

Formule 1 trots op nieuw format met sprintrace als kwalificatie: "Drie dagen echt racen"

Uitgegeven door Bart • 26 april 2021 18:02

Met de komst van een sprintrace als kwalificatie bij drie Grands Prix dit jaar probeert de Formule 1 de spanning in een raceweekend nog groter te maken. In het nieuwe plan verschuift de reguliere kwalificatie naar de vrijdag, een dag die normaal nooit zo interessant was voor de fans. Het format wordt bij drie races uitgeprobeerd en het plan wordt door alle teams ondersteund.

Start Bahrein


FIA-voorzitter Jean Todt: "Ik ben blij dat de Formule 1 nieuwe wegen probeert om de fans nog meer te vermaken. De spanning tijdens een raceweekend wordt op deze manier vergroot. Een sprint kwalificatie op zaterdag is mogelijk gemaakt door de goede samenwerking tussen de FIA, de Formule 1 en alle teams. De Formule 1 is sterker dan ooit en er is veel werk verzet om de sportieve, technische en financiėle aspecten van dit format eerlijk te laten verlopen."

Formule 1-directeur Stefano Domenicali: "We kijken enorm uit naar deze nieuwe mogelijkheid om de fans nog meer raceactie te bieden. De coureurs strijden dan op drie dagen op het scherpst van de snede. Ik ben ervan overtuigd dat de coureurs het gevecht graag aan willen gaan. Het is mooi dat alle teams het plan ondersteunen en het is het bewijs dat de teams goed samenwerken om de sport nog beter te maken voor de fans."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS