Formule 1

Formule 1-teams willen vaste bandenverdeling behouden: "Verdeling is eerlijk"

Uitgegeven door Bart • 21 januari 2022 11:06 • Print artikel

De Formule 1-teams willen de vaste bandenverdeling tijdens een raceweekend behouden. In het verleden konden de teams zelf een verdeling maken voor de 13 beschikbare sets. Door de coronapandemie zette bandenleverancier Pirelli daar een streep door en bepaalde de Italiaanse firma hoeveel sets softs, mediums en hard ieder team kreeg. In 2020 en 2021 kregen alle teams even veel sets van dezelfde compound. Die aanpak valt in de smaak en de teams willen dat dit doorgetrokken wordt.

Sergio Perez


Pirelli-directeur Mario Isola maakte dat bekend bij een persmoment in aanloop naar het F1-seizoen. "We moesten tijdens de pandemie een oplossing zien te vinden om sneller te kunnen schakelen", zo tekent Crash.net op uit de mond van de Italiaan. "Maar de teams hebben ons nu aangegeven dat ze het liever zo willen laten. Het was niet onze beslissing, maar het initiatief kwam vanuit de teams."

Dit jaar introduceert Pirelli de grotere 18-inch band. Volgens Isola is het nog maar de vraag of de teams ooit willen terugkeren naar een vrije bandenkeuze. "De teams hebben ons aangegeven dat een vaste verdeling eerlijk is. Niemand kan er een voordeel uit halen. Ze kunnen meteen aan de slag met de compounds en hoeven geen tijd en geld te spenderen aan het bepalen van de bandenstrategie. En of ze een set mediums meer of minder willen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS