Formule 1

Formule 1-teambaas springt in de bres voor pupil: "Hij deed niets verkeerd"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 23 maart 2019 16:05 • Print artikel

Racing Point F1 baas Otmar Szafnauer is zeer tevreden over het sterke optreden van Lance Stroll tijdens de Australische Grand Prix. Hij voorspelt dat zijn kwaliteiten gaandeweg het seizoen alleen maar duidelijker zullen gaan worden. Stroll kreeg de nodige kritiek te verwerken toen hij in 2017 zijn debuut maakte in de Formule 1. Hij werd gezien als een coureur die alleen maar geld meebracht. Dit werd nog eens versterkt toen hij ging rijden voor Racing Point, omdat zijn vader daarvan voor een gedeelte eigenaar is.

Lance Stroll Racing Point GP Australia 2019

Lance Stroll wist zo af en toe echter goed te laten zien dat hij echt wel talent heeft. Hij liet het soms zien bij Williams en ook weer afgelopen weekend in Melbourne. Je ziet hem langzaam maar zeker groeien tot naar het niveau van een goede coureur. Stroll deed het beter dan zijn teammaat Sergio Perez, terwijl hij van veel verder weg moest komen (nieuwe auto, nieuw team, red.). Hij maakte een aantal plaatsen goed tijdens de start en zelfs na de pitstop wist hij in de punten te blijven. Hij finishte op een respectabele negende plaats, terwijl Perez genoegen moest nemen met plek dertien.

Szafnauer gelooft dat de mensen die kritiek op Stroll hebben, hun woorden terug moeten, aldus F1i.com. "Je wint echt niet al deze kampioenschappen in de junior klasses, als je niet de capaciteiten hebt om een dergelijke auto te besturen. Hij heeft alles gewonnen! Onze verwachtingen waren van begin af aan al dat hij goed was. Het was jammer dat het minder ging tijdens de kwalificatie in Melbourne. Als hij niet de pech had gehad met Grosjean, dan had hij het makkelijk tot Q3 kunnen redden", aldus Szafnauer, die vervolgde: "Hij heeft laten zien dat hij hele goede rondetijden kan neerzetten. Toen hij eenmaal onder druk kwam van Kvyat en Gasly, deed hij niks verkeerd. Zo goed van hem!"

De Racing Point-teambaas voegde daaraan nog toe: "Het zal interessant zijn hoe het de rest van het seizoen zich voor hem ontwikkelt. Hij is een rijder met lef en Checo is dat ook. Ik weet zeker dat we dit jaar de strijd zullen zien tussen deze twee rijders. Het zal lastig te managen zijn. Maar dit is wat we nodig hebben: twee goede rijders! En...wij hebben ze in ons team!"

Lance Stroll portrait

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS