Formule 1

Formule 1- teambaas in de bres voor 'bad guy': "Bij het geringste wordt zijn naam al door het slijk gehaald"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 mei 2018 15:45 • Print artikel

Kevin Magnussen wordt de afgelopen weken zwaar bekritiseerd. In Bakoe kwam hij negatief in het nieuws nadat hij bijna tot twee keer Toro Rosso rijder Pierre Gasly in de muur drukte. Vrijdag was het opnieuw raak in Barcelona. Dit keer werd Sauber F1-rijder Charles Leclerc resoluut van de ideale lijn afgedwongen. De Deen krijgt daardoor veel kritiek van zijn collega’s, wat volgens Haas teambaas Gunther Steiner absoluut onterecht is.

Formule 1 2018 Haas


“Iedereen denkt het recht te hebben om op dit moment Kevin te bekritiseren. Hij moest naar de stewards voor zijn incident met Leclerc en die hebben hem een reprimande gegeven. Hij heeft geen straf gekregen, dus er is absoluut geen noodzaak om deze situatie groter te maken dan dat hij is”, zo foeterde Steiner tegen de Deense krant Ekstra Bladet.

“Op dit moment is Keven ‘the bad guy’. Bij het minste of geringste wordt zijn naam al door het slijk gehaald. Hij hoeft maar van zijn lijn af te wijken of hij wordt al weer naar de stewards geroepen. We gaan daar bijna aan wennen! Het is een sneeuwbaleffect, op een bepaald moment wordt Kevin pesten saai voor de pers en voor zijn collega’s.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS