Formule 1

Formule 1-team moet flinke financiŽle tegenvallers incasseren: "We zullen met nieuwe oplossingen moeten komen"

Uitgegeven door Bart • 27 januari 2020 18:02 • Print artikel

Haas-teambaas Gunther Steiner heeft toegegeven dat het tegenvallende seizoen 2019 voor een financiŽle terugslag heeft gezorgd. De Amerikaanse formatie raakte halverwege het seizoen titelsponsor Rich Energy kwijt en de voorlaatste plaats bij de constructeurs zorgde voor lagere inkomsten. "Het is een groot verlies", stelt Steiner tegen Italia Racing. "Maar we moeten door en zullen met nieuwe oplossingen moeten komen. We moeten efficiŽnter werken dan ooit tevoren."

Romain Grosjean


Door het wegvallen van Rich Energy zal de zwart-gouden livery aangepast worden naar de stijl uit 2018. Ondanks alle tegenslag heeft Steiner vertrouwen voor 2020. "Het team heeft hard gewerkt en we hebben goede progressie gemaakt. We zijn beter voorbereid op het seizoen dan vorig jaar."

"We liggen op schema voor de wintertests en op dit moment maken we ons geen zorgen. Ik heb veel vertrouwen dat we terug kunnen komen op ons niveau van 2018."

Volgens Steiner heeft het team een les geleerd van het slechte seizoen 2019 en zal er meer naar de feedback van de coureurs worden geluisterd. "We moeten kritischer naar onszelf zijn. De coureurs waren niet overtuigd van de updates in Barcelona, maar niemand had het lef om te zeggen dat het niet werkte, omdat we een snelle auto hadden. Daarop vertrouwen was een fout. Barcelona is een specifieke baan en daar is onze auto altijd competitief."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS