Formule 1

Formule 1-team heeft geen haast met beslissing rond zondaar: "Duitse en Hongaarse Grand Prix zijn belangrijker"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 19 juli 2018 14:59 • Print artikel

Santino Ferrucci is per direct ontslagen door zijn team Trident in de Formule 2. De coureur had het aan de stok met zijn teamgenoot maar zat tot overmaat van ramp ook nog te telefoneren via zijn mobiel in de cockpit van zijn bolide. De FIA had de Haas F1-protegé hier al een boete en een schorsing voor vier races voor opgelegd. Voor Trident reden genoeg om de coureur de laan uit te sturen. De Amerikaan is onderdeel van het talenten-programma van Haas F1.

Santino Ferrucci


Ferrucci werd na een aanvaring met zijn teamgenoot en het gebruik van een telefoon in zijn cockpit al geschorst en beboet door de FIA, maar het Formule 2-team Trident heeft nu ook afstand genomen van de Amerikaan. De coureur, die als talent van Haas was ondergebracht bij de Formule 2-renstal, mag dus nu zijn schorsing van vier races uitzitten zonder de zekerheid van een team.

"Er is Ferrucci en zijn aangesloten bedrijf medegedeeld dat het contract is ontbonden. Na de voor iedereen bekende gebeurtenissen tijdens en na de race op Silverstone hebben wij besloten niet langer Santino in ons team te willen." Niet alleen het gedrag van Ferrucci was een heet hangijzer, ook een financiële kwestie. "De rijder kwam ook al lange tijd zijn beloftes over de betalingen niet na, wat een heel vreemde situatie opleverde. Zijn management kon namelijk wel betalen voor de deelname aan de IndyCar-race", aldus een woordvoerder van Trident.

Het team van Haas, waaronder de coureur valt, weet nog niet wat het aan moet met de jongeling en in een verklaring tegenover de pers liet Haas F1-teambaas Guenther Steiner weten: "Haas F1 blijft vooralsnog alle informatie verzamelen over alle feiten en houdt persoonlijke gesprekken met alle betrokken personen in deze situatie. We zijn hier ijverig in, maar onze prioriteit ligt bij de laatste twee races voor de zomerstop. We willen beter begrijpen wat er allemaal heeft plaatsgevonden. Hier hebben we geen haast mee, omdat de Duitse en Hongaarse Grand Prix eerlijk gezegd belangrijker voor ons zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS